Internationale Chocolade Dag

Onder het motto ‘you can’t buy happiness, but you can buy chocolate’ hebben we het heel graag over dit heerlijke product. Wie is nu geen liefhebber van de lekkernij? Op Wereld Chocolade Dag willen wij de lekkernij extra in de kijker zetten. Hoe is het zo bekend geworden en wat zijn de nieuwtjes?

Het ontstaan van chocolade

Chocolade wordt gemaakt van de cacaoboon en komt oorspronkelijk van bij de Azteken. In 1585 werd het gedronken als drank in Spanje en in 1615 werd de drank ingevoerd voor officiële bezoeken bij de koning. Zo was de lekkernij in de 17de eeuw een echt luxeproduct.

In 1728 werd vervolgens de eerste fabriek opgericht in Engeland en in 1847 konden we voor de eerste keer spreken van eetbare chocolade! Hoewel de eerste fabriek werd opgericht in Engeland, vinden we vandaag de grootste in België, genaamd Barry Callebaut.

Ruby chocolade – nieuwkomer

Tot enkele maanden geleden bestonden er drie soorten: witte, melkchocolade en zwarte. Daar is een nieuwe soort aan toegevoegd, namelijk Ruby! Het is een roze variant met een lichte bessensmaak. Zowel de bijzondere kleur als de smaak is afkomstig van de gebruikte cacaobonen en niet van toegevoegde kleur- of smaakstoffen. Wij hebben Ruby getest én goedgekeurd!

Chocolade is ook gezond

Ondanks het feit dat de lekkernij thuishoort in de categorie van snoepgoed, zijn er heel wat voordelen voor de gezondheid. Zo bevat het antioxidanten die gunstig zijn voor de bloedvaten en de bloeddruk. Verder zou deze heerlijkheid ook afrodisiacum bevatten, een stof die door de mens zelf wordt aangemaakt wanneer er emotioneel genot is. Nog een extra reden om ervan te genieten dus!

Vandaag, op World Chocolate Day, kunnen wij niet anders dan de lekkernij in de kijker zetten! Wij hebben talloze producten waarin de zoetigheid vervat zit: éclairs, ijs, ijstaart, kogels, sneeuwballen, etc. Testte jij ze al uit?