Product van de week: Orangettes!

Wat is een Orangette?

Simpel uitgelegd, zijn orangettes stukjes appelsien ondergedompeld in chocolade. Natuurlijk bestaat er veel variëteit en kan je spelen met de vorm en het soort chocolade (melkchocolade of pure chocolade bijvoorbeeld).

Orangettes worden gemaakt van de schil van de appelsien, dat in fijne reepjes wordt gesneden. Nadien worden de appelsienreepjes geblancheerd om te vermijden dat ze een bittere smaak afgeven. Tot slot worden ze gekonfijt in een suikersiroop. Nadat ze afgekoeld zijn, dompelt men de gekonfijte appelsienreepjes onder in de chocolade. YUM!

orangettes larmuseau

Orangettes van Larmuseau volgens de traditie

Maak je je Orangettes zelf?

Maak je je Orangettes zelf? Waaw, wat een uitdaging!
Het neemt namelijk redelijk wat intensieve arbeid in beslag…

Wil je smullen, maar er minder tijd in steken? Ga dan op zoek naar de meest authentieke Orangettes van Larmuseau!

Hou je voet bij stuk? Zie dan hier een lekker receptje voor een huisgemaakte versie!

Ingrediënten

  • 4 appelsienen
  • 2 kopjes water
  • 2,5 kopjes kristalsuiker
  • Pure chocolade

Bereiding

  1. Ontdoe de appelsien van zijn schil en laat zo veel mogelijk van de witte schil aan de zeste. Versnijd nadien de schil in fijne reepjes.
  2. Vervolgens blancheer je de reepjes ongeveer drie minuten in kokend water, waarna je ze laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit 3 maal.
  3. Daarna breng je de suiker aan de kook met het water tot je een siroop krijgt. Leg de geblancheerde appelsienreepjes in de siroop en confijt ze gedurende ongeveer 2 uren op een zacht vuur, terwijl je elke 25 minuten roert.
  4. Hoe weet je of de reepjes klaar zijn? Als ze licht glazig worden. Haal de reepjes er dan uit en laat ze afkoelen.
  5. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Roer goed door en laat afkoelen tot de chocolade niet meer té lopend is. Dompel de appelsienreepjes onder in de chocolade en laat ze opstijven. Best doe je dit eerst met de eerste helft en nadien met de andere helft, om vuile handen te voorkomen. Tot slot laat je alles afkoelen. SMAKELIJK!

Haal je liever authentieke orangettes bij Larmuseau?

Larmuseau biedt zowel in de winkels als op de webshop authentieke Orangettes aan.
De lekkernij wordt gemaakt volgens het traditionele recept en wordt aangeboden met zowel donkere, pure chocolade als met melkchocolade. Voor elk wat wils dus…

Orangettes melkchocolade

Orangettes van melkchocolade bij Larmuseau

orangettes larmuseau

Orangettes van Larmuseau volgens de traditie

Koop Ze nu