World éclairs day

Vandaag is het de internationale dag van de éclairs.
Daarom zetten we ze vandaag in de kijker…
Eerst en vooral vertellen we over de geschiedenis van de éclair en tonen we je ons assortiment aan traditionele en vernieuwende versies van de lekkernij.

Bovendien krijg je vandaag bij aankoop van 4 éclairs nog 1 (Rode) Duivel éclair gratis!
Haast je naar de webshop en sla je zoete slag!

Koop nu

Rode duivelse eclairs WK

Verwen de supporters met Rode Duivelse éclairs!

Geschiedenis

De eerste éclair zou opgedoken zijn aan het einde van de 18de eeuw. Er wordt beweerd dat Marie-Antoine Carême de uitvinder van de zoete lekkernij is. Hij was dan ook een beroemde Franse kok en patissier die lekkernijen verzorgde voor de hoogste staatslieden en koninklijken.

De naam éclair komt van het franse woord voor bliksemschicht. Vermoed wordt dat dit verwijst naar de glinsterende, bijna lichtgevende glazuurlaag bovenop de zoete gebakjes. *BLING BLING*

patissier

Carême, beroemde patissier uit Frankrijk

De éclairs van Larmuseau

Naar de traditionele recepten van August Larmuseau, besloot het bedrijf ook de traditie van de éclair opnieuw leven in te blazen.
Zoals bij alle producten voorziet team Larmuseau zowel de authentieke recepturen als de vernieuwde versies. Daarom verkopen we naast de traditionele gebakjes ook de éclairs met amandel, aardbeien, banaan, citroen, tiramisu, hazelnoot, chocomousse en gezouten karamel. Tot slot worden ze vers gemaakt in het atelier van Larmuseau.

Eclair aardbei

Verwen jezelf en je geliefden met een aardbei éclair. Yum!

We kunnen concluderen dat ze heerlijk zijn!
Zowel onze klassiekers als de minder traditionele versies worden gesmaakt door het publiek van fijnproevers.
De internationale éclair dag, is een ideaal excuus om jezelf en je geliefden te verwennen en te trakteren op een hemels lekker verse éclair.

Bestel ze snel op de webshop, want bij dagvers lekkers geldt OP = OP!

Bestel op de webshop