0
GRATIS LEVERING IN OOST-VLAANDEREN VANAF €25,00. GRATIS LEVERING IN ANDERE REGIO'S IN DE BENELUX VANAF 99,99
BESTEL VANDAAG NOG UW LEKKERNIJEN
LEVERING IN DE BENELUX

1913

Zo begon het succesverhaal van de ambachtelijke confiserie in Gent

Het prille begin van de ambachtelijke confiserie Larmuseau gaat terug tot 1913. In de confiserie die toen nog Supra, Confiserie-Chocolaterie-Biscuiterie heette, verwende August Larmuseau de Gentse zoetekauwen met allerlei zoetwaren. August creëerde er ook de fameuze sneeuwbal, een wolkje van opgeklopte boter, ondergedompeld in chocolade en besprenkeld met poedersuiker. Het perfecte alternatief voor de toen onbetaalbare chocolade. De sneeuwbal kende zo’n succes dat August de gouden medaille voor voeding in de wacht sleepte op de wereldtentoonstelling in 1913.

1945

Na de Tweede Wereldoorlog overspoelde Nederlands snoepgoed het land en nam de concurrentie toe. De artisanale confiserie sloot z’n deuren. Maar de Gentenaar snakte nog steeds naar de sneeuwbal die heerlijk kraakt en wegsmelt op de tong. De sneeuwbal deed zijn comeback en overmeesterde de vele namaaksneeuwballen die er niet in slaagden dezelfde smeuïge textuur te benaderen.

1950

In 1950 liet August Larmuseau de zaak over aan zijn zoon, Georges. De sneeuwbal kende zo’n succes dat ze op de toonbank van elke dorpswinkel belandden. Al lag dat misschien ook wel aan Georges vlotte babbel en verkooptalent. Hij stond ervoor gekend om nog snel wat sneeuwballen aan de bestelling toe te voegen als de rekening net niet afgerond was.

1982

In 1982 nam Johnny Larmuseau, de kleinzoon van August, de zaak over. Hij draaide al 13 jaar mee in de business en kende als geen ander de kneepjes van het vak. De sneeuwbal werd nog steeds op dezelfde authentieke manier geproduceerd en kreeg in 2009 officieel het label van Vlaams Streekproduct.

2013

Johnny ging op zijn beurt op zoek naar een nieuwe eigenaar om zowel de zaak als het geheime familierecept over te laten. Een jonge Gentenaar leert de kneepjes van het vak, neemt de ambachtelijke confiserie over en blaast de sneeuwballen nieuw leven in vanaf 2013.

2018

In 2018 breidt Larmuseau het assortiment uit met ander ambachtelijk lekkers, waarvoor Larmuseau opnieuw de authentieke recepten vanonder het stof haalt. Ook bij deze lekkernijen houdt Larmuseau de traditie en vakmanschap in stand. Zin om te proeven van deze unieke lekkernijen? Sinds 2018 kan je terecht in een nieuwe Larmuseau winkel te Lochristi die helemaal in het teken staan van verrassen en verwennen.
Midden 2018 heeft Joeri Pergoot (mede-vennoot sinds 2017) de aandelen van Tanguy Serraes overgenomen. Bijgevolg heeft Tanguy Serraes Larmuseau verlaten.
2019: Larmuseau behaalt het certificaat IFS Food

Certificaat