Product van de week: de Gentse Sneeuwbal

Tot voor kort enkel te verkrijgen tijdens de wintermaanden, nu het hele jaar door in de Larmuseau winkels én op de webshop: de enige echte Gentse Sneeuwbal.
En deze week zetten we ons eeuwenoude pronkstuk nogmaals in de kijker als product van de week! Want ja, deze heerlijke lekkernij smelt op je tong en is het vermelden mééééér dan waard!

Traditionele sneeuwbal vanille

Pure traditie: de originele Gentse Sneeuwbal van Larmuseau

Geschiedenis van de Gentse Sneeuwbal

In 1913 vond August Larmuseau de Gentse Sneeuwbal uit als ’truffel voor de werkmens’. Toen, tijdens de Wereldtentoonstelling in Gent, won het bedrijf van August, Supra, Confiserie-Chocolaterie-Biscuiterie, de gouden medaille voor voeding met zijn heerlijke uitvinding. Op vandaag wordt deze lekkernij nog steeds ambachtelijk bereid in het sneeuwballenatelier.

In 2013, een eeuw na het ontstaan van de eerste Gentse Sneeuwbal, werd Confiserie Larmuseau overgenomen door een jonge Gentse ondernemer. Hij besloot namelijk de lekkernij nieuw leven in te blazen en opnieuw tot bij het grote publiek te brengen. Met respect voor traditie maakte hij de Gentse trots opnieuw hip.

Traditioneel of in een nieuw jasje

De traditionele sneeuwbal werd erkend als streekproduct. Het is een frisse lekkernij; een wolkje van vanille waarrond een flinterdun laagje fondantchocolade zit, afgewerkt met poedersuiker.  De perfecte sneeuwbal kraakt wanneer je er in bijt en smelt weg op je tong als sneeuw voor de zon. Dus wie gaat voor pure traditie, kan deze lekkernij halen in onze winkels.

Met de opening van de nieuwe winkels en het uitbreiden van het assortiment, werden ook nieuwe soorten sneeuwballen ontwikkeld. Zo brengt het jonge team de traditie in een nieuw jasje! Enkele nieuwe smaken: gezouten karamel, baileys, kokos, mokka en cuberdon YUM YUM YUM YUM YUM!

Je kan de Gentse lekkernij halen in ons atelier te Gent of in onze winkel te Lochristi. Of maak het jezelf gemakkelijk en bestel online op de webshop!

Bestel nu